Zelo zanimiva strategija stavljenja, ki je priljubljena pri “izmenjavah stav”, kot je Betfair. Te stavnice omogočajo, da lahko stavimo “back” za določen rezultat ali ekipo proti “lay” njemu. Strategijo smo prizkusili in prišli do zaključka da pod določenimi pogoji kar dobro deluje.

Za začetek nujno potrebujete račun na Betfairu. Za odprtje računa kliknite TUKAJ.

 

Ko odprete račun, bo nekaterim delovala sama spletna stran nekoliko nepregledna. Začetnikom velikokrat povzroča kar nekaj težav. Da se začetniškemu neznanju izognemo, vam bomo korak po korak pokazali kako staviti na poraženca na konjskih dirkah.

Betfair ponuja vsak dan približno 100 konjskih dirk in skoraj vsaka od njih je primerna za našo strategijo. Ker stavimo (da določen konj ne bo zmagal), lahko to strategijo uporabljamo le na stavnicah ki nam dovoljujejo izmenjavo stav, kot je Betfair

Levo najdete ponudbo različnih športov “v stolpcu”.  Poiščemo Horse Racing – Todays Card in ga izberemo. Nato preverimo uro in pogledamo katera dirka je naslednja, ter jo izberemo. Popolnoma na dnu stolpca pa imate opcijo Nex Horse Race, kar pomeni da vas takoj preusmeri na dirko ki bo bo naslednja. To začetnikom tudi najbolj priporočamo.

Ko kliknete na eno od teh povezav se vam odpre okno s kvotami:

 

Na levi imamo imena konjev, na desni kvote za zmago konja “back” in “Lay” Konj ne bo zmagal. Pri tem sistemu bomo uporabljali slednje, saj bomo izbirali konja ki ne bo zmagal. V našem primeru je udeleženih 13 konjev in samo eden od njih lahko dejansko zmaga, vsi ostali bodo poraženci. Bistvo je da stavimo na enega izmed teh dvanajstih poražencev. Mi smo v zgornjem primeru izbrali favorita in stavili proti njemu ” da ne bo zmagal”.

 

 

Vpisali smo znesek “4”, ki ga želimo staviti. 2€ je najmanjši znesek ki ga lahko stavite. Potrdili smo stavo s klikom na “Place bet”. V primeru da bo konj poraženec dobimo 4€, v nasprotnem primeru pa izbubimo 8.20 “lability.  Tudi če izgubimo nas ne skrbi preveč, saj bomo večino primerov dobili. Vedno poizkusimo izbrati čim nižjo kvoto, tako bo naš znesek ki ga izgubimo “liability” manjši. V našem primeru je By Command z najnižjo kvoto favorit. Vendar to še zdaleč ne pomeni da bo zmagal in na to mi ciljamo.

Potem počakamo do konca dirke in se veselimo dobička. Če ste neučakani in bi radi takoj vedeli kdo je zmagovalec, pa si lahko ogledate “live video” ki jih večina dirk že ponuja, ponavadi je ta povezava nad kvotami v vrstici. Lahko pa spremljate rezultate tudi na http://form.horseracing.betfair.com. tukaj so rezultati takoj po tekmi izpisani.

Na dan imate veliko izbiro konjskih dirk. Kolikor vam je volja, lahko stavite tudi na vse dirke, vendar morate pričakovati da boste kdaj tudi izgubili. Mi smo izgubili približno eno dirko od desetih, tako je bil konec dneva v lepem plusu.

Če torej na hitro ponovimo bistvo sistema:

1. Odprite računa na Betfairu

2. Poiščite dirko z najmanj 10 konji

3. Če je mogoče, stavite na konja ki je v tem trenutku favorit, tako boste v primeru njegove zmage manj izgubili

4. Vedno stavite le znesek ki si ga lahko privoščite izgubiti

5. Želimo vam veliko sreče! 🙂